Slim huishouden

De beste smart speakers van 2021: welke moet je kopen?

De beste smart speakers van 2021 zijn de meest veelzijdige gadgets in ons arsenaal: ze spelen muziek, helpen ons onze smart home-apparaten te bedienen en komen met virtuele assistenten die klaarstaan om elke vraag te beantwoorden.

Deze spraakassistenten, waaronder Alexa, Siri en Google Assistant, hebben onze huizen veroverd. Dat komt omdat ze zoveel kunnen doen: ze kunnen je vertellen over het weer, spelen muziek af, vertellen het nieuws en besturen je smart home-toestellen (zoals Philips Hue-lampen of slimme sloten).

Tot de meest bekende smart speakers ter wereld behoren die van Amazon en Google. In de Benelux is vooral Google Nest populair, aangezien de spraakassistent van Amazon (Alexa) nog geen Nederlands spreekt. De speakers van Google zijn overigens breder verkrijgbaar in Nederland en België dan die van Amazon.

Als je hulp nodig heeft bij het vinden van je volgende virtuele assistent, neem dan een kijkje in onze koopgids. We hebben de best klinkende smart speakers voor verschillende budgetten, stijlen en ecosystemen gezocht, zodat jij eenvoudig je keuze kan maken.

Mauris torquent mi eget et amet phasellus eget ad ullamcorper mi a fermentum vel a a nunc consectetur enim rutrum. Aliquam vestibulum nulla condimentum platea accumsan sed mi montes adipiscing eu bibendum ante adipiscing gravida per consequat gravida tristique litora nisi condimentum lobortis elementum. Ullamcorper ante fermentum massa a dolor gravida parturient id a adipiscing neque rhoncus quisque a ullamcorper tempor. Consectetur scelerisque ullamcorper arcu est suspendisse eu rhoncus nibh.

1. Sonos One
De best klinkende smart speaker op de markt

De Sonos One heeft een strak design, zit boordevol functies en is een geweldig klinkend apparaat dat het beste van beide ecosystemen samenbrengt. Je hebt het constant verbeterde Alexa aan de ene kant, en aan de andere kant heb je Sonos met zijn eigen multi-room smarts en meest ongeëvenaarde geluidsprestaties.

Er is ook een nieuwe functie toegevoegd die belooft verandering te brengen: AirPlay 2. Sonos One kan daarmee samen praten tegen Siri en een multi-room vormen met de Apple HomePod, wat het de meest veelzijdige speaker maakt die in deze lijst staat.

Nu Google Assistant beschikbaar is op Sonos-speakers raden we ze nog meer aan. Je kan nu dus zelf beslissen of je liever Google Assistant of Alexa gebruikt.

Voel je je vastgeketend door de Sonos One? Misschien is de Sonos Move dan iets voor je. Die speakers combineert de draagbaarheid van een bluetooth-speaker met de functionaliteiten van een smart speaker!

We zeggen niet dat Google Nest-luidsprekers elk nummer kunnen afspelen dat je maar kunt bedenken, maar nadat we de diepten van de jaren 90 hebben doorgrond, konden we nog steeds geen deuntje vinden dat Google Nest Audio niet kon vinden en begon af te spelen.

Hoewel Google Nest Audio uitblinkt als DJ, is het ook een verrassend intelligente slimme woninghub. Het kan worden aangesloten op enkele van de grootste platforms die nu beschikbaar zijn, zoals Nest, Philips en Samsung’s SmartThings.

De lijst met slimme apparaten voor thuisgebruik groeit, maar de keuze is nog steeds een beetje teleurstellend. Ondanks de focus op audio, is de geluidskwaliteit van deze smart speaker slechts prima.