Wat zijn de voordelen van een slim huis?

Voordelen van een slim huis

  • Gemak en comfort
  • Besparing op energiekosten en verbruik
  • Meer veiligheid in en rondom het huis
  • Al uw entertainment met 1 apparaat bedienen

Gemak en comfort

Slimme producten zorgen voor meer gemak in huis. Je kunt namelijk alles bedienen met je stem of met de app.
Met slimme producten kun je dus vanaf de bank met 1 klik al je apparaten besturen. Smart home producten kunnen zelfs je ‘domme’ apparaten slim maken door middel van een slimme stekker. Koppel je huishoudelijke apparaten en zorg er bijvoorbeeld zelfs voor dat je koffie klaar staat als je ‘s ochtends beneden komt.

Kosten besparen op energie

Een van de belangrijkste voordelen van smart home producten is dat ze je helpen met het reduceren van je energiekosten. Je kunt namelijk de tijd inschakelen voor alle apparaten in en rondom het huis en ook kun je ze ze uitschakelen wanneer je weggaat en dit allemaal met 1 druk op de knop. Hierdoor branden er geen onnodige lampen en je slimme thermostaat zet je gewoon een paar graden lager op afstand. Heb je nog een aantal ‘domme apparaten’ schaf dan bijvoorbeeld een slimme stekker aan, zo kun je ook deze via de app bedienen.

Veiligheid

Smart home betekent ook veiligheid, er zijn een groot aantal slimme producten die ervoor zorgen dat je huis veiliger wordt. Als er rookontwikkeling of brand onstaat krijg je hier gelijk een melding van. Gebruik een slimme videodeurbel om te kijken wie er ‘s avonds aanbelt. Wil je toch weten wat er rondom je huis gebeurt? schaf dan een ip camera aan. Alarmsystemen die je een seintje geven bij inbraak of verdachte situaties in of rondom het huis? met bewegingsmelders, raam of deursensoren ben je altijd op de hoogte wat er zich afspeelt.

Entertainment

Als je slimme apparaten koppelt, kun je het hele huis voorzien van smart entertainment. Je kunt je smart tv, je slimme verlichting of zelfs je slimme speakers koppelen voor een complete smart entertainment ervaring. Zo kan de slimme verlichting interactief worden met de geluiden uit de tv. Ook kun je alle apparaten in verschillende zones van het huis laten werken door ze in aparte ruimtes neer te zetten en te koppelen.